xUso de cookies
Este sitio web utiliza cookies, tanto propias cómo de terceros, para recopilar información estadística sobre su navegación y ofrecerle un mejor servicio. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso más información.
Validación de usuario
Validación de usuario
Cerrar
Compartir en TwitterCompartir en Facebook
Compartir:

Societat Catalana de Química (SCQ)

Societat Catalana de Química (SCQ)

La Societat Catalana de Química (SCQ) és una de les societats científiques filials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Fundada l’any 1932 com a Societat Catalana de Ciències Físiques, Químiques i Matemàtiques, va adquirir la denominació actual el 1986. Des d’aleshores, ha anat creixent i consolidant la tasca de foment i difusió de la química als Països Catalans (actualment té més de set-cents socis i sòcies).

Sector/es: Centros investigación química.

Datos contacto de Societat Catalana de Química (SCQ)

DirecciónSin municipio (Sin provincia) - España
Sitio web scq.iec.cat

Descripción de Societat Catalana de Química (SCQ)

Un gran impuls per a la Ciència Química a Catalunya

La SCQ és membre de ple dret de l’Associació Europea de Ciències Químiques i Moleculars (EUCHEMS), que és la societat que agrupa les societats científiques i tècniques en el camp de la química a tot Europa (amb cinquanta associacions membres de trenta-cinc països diferents i amb més de cent cinquanta mil associats).
Un dels principals objectius de la Societat Catalana de Química és incrementar la presència pública i la visibilitat de la química com a eina de coneixement que permet la transformació i la millora de la qualitat de la vida de les persones i també del planeta. Amb l’organització de conferències, jornades, memorials i debats —adreçats al sector químic i a la societat en general—, fomenta el desenvolupament i la difusió de l’activitat científica d’aquesta disciplina. Cal destacar, en aquest sentit, la trobada bianual de joves investigadors químics dels Països Catalans, que aplega un col·lectiu que representa el futur de la química a casa nostra, o la publicació periòdica de la revista de la Societat Catalana de Química i de la col·lecció «Clàssics de la Química», distribuïdes gratuïtament als associats i disponibles al portal de publicacions de l’IEC http://publicacions.iec.cat. La societat dedica també un esforç important a les activitats de suport a l’ensenyament i a la difusió de la química en l’àmbit universitari i preuniversitari. Un exemple n’és la publicació de la revista EduQ, dirigida als docents de la matèria.

Any Internacional de la Química
Aquest any, la Societat Catalana de Química, amb el suport de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), celebra diverses activitats per commemorar l’Any Internacional de la Química (AIQ 2011), que va inaugurar el dia 14 de desembre a la seu de l’IEC. S’ha elaborat el calendari Quins elements!, que és resultat del concurs organitzat entre els estudiants de química, que havien de respondre i il·lustrar amb una fotografia preguntes relacionades amb els elements químics.
En relació també amb l’AIQ 2011, s’ha constituït la Comissió Catalana de Coordinació de l’Any Internacional de la Química (CCCAIQ), integrada per una trentena d’institucions dels àmbits de l'ensenyament, la recerca i la indústria química, amb l’objectiu de promocionar i coordinar les activitats que sorgeixin amb motiu d’aquesta commemoració. S’ha creat un bloc a Internet (http://blocs.iec.cat/aiq2011) per a recollir i difondre les iniciatives, els actes i les accions que s’estan promovent des d’institucions i àmbits diversos. L’any 2011 coincideix amb el centenari del premi Nobel de Química a Marie Sklodowska Curie, fet que ofereix l’oportunitat de reconèixer la seva contribució a la ciència i de reivindicar el paper de la dona en la ciència.

Publicaciones prensa Societat Catalana de Química (SCQ)

Html->css('prensa', 'stylesheet', array('inline'=>false) ); $this->Html->script('mootools-more-slide', array('inline'=>false) ); $userDat = $session->read('Auth.User'); $this->Js->get(".emppublink")->event("click"," id = String(this.id).split('_')[1]; new Fx.Slide('empresaspub_'+id).toggle(); "); if ($userDat['rol']=="admin") { $this->Js->get('.publidel')->event('click', "if (confirm('¿Esta seguro de querer eliminar la publicación?')) location.href=this.get('href');"); } $this->Js->buffer(" tohide = $$('.empresaspub') for (x=0;x
LA VANGUARDIA : Es un diario de información general, perteneciente al Grupo Godó. Cuenta con corresponsales propios en las principales 
ciudades de todo el mundo.

Especial Química
Notice (8): Undefined variable: userDat [APP/views/elements/prensalist.ctp, line 42]

28 de febrero de 2011
Especial Química


Directorio de empresasBUSCADOR EMPRESAS

Copyright 2018 © Guia de prensa S.L. | Tel. 902 026 111 | Síganos: Síganos en Google+: Guía de Prensa Síganos en Facebook: Guía de Prensa Síganos en Twitter: @guiadeprensa Síganos en You Tube: Canal Teleguiadeprensa Síganos en LinkedIn: Guía de Prensa
Guia Empresas | Horomárkate | Vida Sana | Nota legal | Publicidad | Contactar


GuíadePrensa.com es un directorio de empresas , creado principalmente para ayudar a los clientes y empresas de España a darse a conocer y encontrar servicios. En este directorio empresas se ofrece información de contacto de forma clara, fácil y gratuita. Es un buscador de empresas en el que las empresas de España pueden anunciarse en Internet de forma simple y sencilla sin suponer un gasto.

Además en este directorio de empresas se adjuntan las publicaciones que las empresas han realizado con nosotros en prensa nacional. Para aportar información extra de la mano de los principales periódicos.